Mindfulness (of opmerkzaamheid, aandachtigheid) =
gerichte aandacht geven, in dit moment, zonder te oordelen.
(Jon Kabat-Zinn)

Wil jij wat ook vriendelijker worden voor jezelf? Wil jij meer rust en balans in je leven? Wil jij ook uit die automatische patronen stappen?

Uit onderzoeken is gebleken dat door het beoefenen van Mindfulness de weerstand verbetert en stress- en pijnklachten afnemen. Het is geen Haarlemmerolie of quick fix en enige bescheidenheid is op zijn plaats, maar we merken wel dat het werkt: dat we meer uit ons hoofd kunnen komen en kunnen leren hoe we afstand kunnen nemen van allerlei piekergedachten. Je kunt leren om je anders te verhouden tot pijnklachten en stressgevoelens die hier mee samenhangen.

Hoe werkt dat dan, mindfulness?

Stress die we ervaren komt voort uit gedachten en gevoelens die we hebben over het verleden en over de toekomst. Piekeren over wat is geweest en angst over wat nog gaat komen. Met Mindfulness leer je om je aandacht te richten op wat er NU is. Soms zijn we ons even bewust van de schoonheid van kleine dingen, om vervolgens (automatisch) terug te gaan naar onze gedachten, over wat we nog allemaal moeten, of ons weer te verliezen in de telefoon, en voor je het weet ben je een uur verder.
Mindfulness leert je om je bewust te worden van je (automatische) gedachten, je gevoelens en je lichaamssignalen, om afstand te nemen en om bewuste keuzes te maken. Je krijgt inzicht in hoe je omgaat met je gedachten, met pijn en ongemak. Als je vecht tegen pijn wordt de stress in je lijf geactiveerd. Met mindfulnessbeoefening leer je om je anders te verhouden tot die pijn of het ongemak waardoor de stress afneemt en acceptatie toeneemt. Dit alles op een vriendelijke manier, zonder jezelf te veroordelen; wat je dus ook kunt leren 🙂

Wil jij kennismaken met Mindfulness? Volg dan mijn workshop: kennismaken met Mindfulness. Of bekijk de overige aangeboden Mindfulnesstrainingen.
Meer weten? Neem dan even contact op.

“De kleine dingen? De kleine momenten? Die zijn niet klein”

Mindfulness Bolsward

Om uit te delen